Artırılmış Gerçeklikte ROI Nedir?

Bir kayanın altında saklanmadığınız sürece, artırılmış gerçeklik (AR) ‘nin 2017’nin en büyük şeyi haline geldiğini duymak zor değil.

Tesislerinizde güvenliği ve verimliliği artırabilirseniz, seyahat maliyetlerini düşürür ve çalışanları tek bir teknolojiyle daha verimli bir şekilde eğitirseniz, bunu benimsemeyi düşünür müsünüz? Bir üretici olarak rekabet avantajınızı artırabilirse, benimsemeyi kabul eder misiniz?

Artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisinin birçok erken benimseyen için, AR’ı işlerine dahil etme kararı, hizmetle ilgili işler için olsun, imalat veya bilgi aktarımı, bir oyun değiştirici olduğu kanıtlanmıştır. PTC tarafından yayınlanan bir beyaz bültene göre, endüstriyel şeylerin interneti (IIoT) ve dijital içeriğin artması, AR donanımının olgunlaşmasıyla birlikte, daha güçlü AR deneyimlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Neden AR teknolojisine bu kadar değerli hale geldi?

“Bana parayı göster!” Diyorlar ve AR araştırması pazarın 2020 yılına kadar 150 milyar dolar gelir elde etmesini beklediğini söylüyor.

AR’nın potansiyeli Apple’dan Tim Cook’un akıllı telefonlarına benziyor ve Mark Zuckerberg, Facebook’a AR’yı ve sanal gerçekliği reklam fırsatları açısından işin uygulanabilir bir parçası olarak eklemeyi düşünüyor. Bu teknolojinin avantajlarından övgüyle bahseden önemli rakamlarla, AR’nin pazarda bir yer kurmaya ve ilerlemeye devam edeceği açıktır.

Örneğin, artırılmış gerçeklik uygulamaları, tüketicilerin dikkatini geleneksel TV veya radyo reklamlarından daha uzun süre tutar. Tipik olarak, artırılmış gerçeklik uygulaması için 75 saniye, TV veya radyo için 30 saniyedir.

AR tasarımının artan kapsamı, yatırım getirinizi olumlu yönde etkileyen bir başka avantajdır. AR piyasasının önümüzdeki yıllarda artmaya devam etmesi beklenirken, maruz kalmanın da artması beklenmektedir. Bu, teknolojinin ve tüketicilerin benimsenmesinin daha kolay pazarlanmasına ve markaların sonuçlarının artmasına neden olur.

Artırılmış gerçeklik çözümlerine ölçülebilir bağlılık yatırım getirisini artırıyor

Müşteri sadakati, bir markanın gelir artışına ve bağlılığın derinliğine anahtar teşkil eder. Çok sayıda araştırma müşteri sadakatinin faydalarını göstermektedir: Tekrar eden alıcılar yenilerine göre% 33 daha fazla harcama yapar; aktif olarak çalışan müşteriler% 90 daha fazla alım yapar ve her işlemde% 60 daha fazla harcama yapar.

AR teknolojisi, eşi benzeri görülmemiş kullanıcı deneyimi sayesinde markaların gelişmiş bir bağlantı seviyesine ulaşmalarına yardımcı olur. Mevcut ve potansiyel müşterilerin, satın almadan önce ürünleri ile yeni bir şekilde etkileşimde bulunmalarını ve alıcı hunisi içinde bilerek hareket etmelerini sağlar.

Artırılmış Gerçeklik için yatırım getirisini hesaplama

Arttırılmış gerçeklik için ROI (YG) için hesaplamalar oldukça basittir. En temel sözde-bilimsel formül:

Satış Büyümesi – Pazarlama Maliyeti) / Pazarlama Maliyeti = ROI

Pazarlama maliyetleri, AR çözümleri oluşturmak için dijital ajans tarafından tahsil edilen ücretlerle birlikte yazılım geliştirme süresini de içermelidir.

AR tasarımı için yatırım getirisi, geleneksel medya kampanyaları gibi hesaplanır. Bu durumda, satışlardaki genel artışa ya da sözleşme ve sosyal paylaşımlar gibi diğer ölçülebilir getirilere karşı toplam maruz kalma ve dolaşım maliyetlerini hesaplarsınız.

AR reklamcılığına ilişkin daha heyecan verici şeylerden biri, geleneksel medya katılım biçimlerinin aksine, AR pazarlama materyalleriyle tüm etkileşimlerin ölçülebilir olmasıdır. Dolayısıyla, her bireyin içeriği bir AR platformunda görüntüledikten sonra aldığı her yön kesindir. Bu nedenle, AR için ROI’nin hesaplanmasını diğer tüm dijital pazarlama yöntemlerinden daha doğru hale getirir.

Özet Olarak

Tüm sektörlerdeki endüstriler için AR çözümlerinin potansiyeli çok büyük. AR teknolojisinin anında ölçülebilir sonuçlar açısından sunduğu ek avantaj ile, yatırım getirisini hesaplamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Basit hesaplamalar, etkinliğe dair sağlam kanıtlar ve açık kampanya kurallarına uymak, AR tasarımınızı tanıtırken alt satırınızı yükseltmenize olanak sağlar.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.